Приключи вътрешната проверка за действията на служители на ДАИ-Пловдив. Причината за проверката

...
Приключи вътрешната проверка за действията на служители на ДАИ-Пловдив. Причината за проверката
Коментари Харесай

Приключи проверката на служителя на ДАИ, свалил номерата на паяк

Приключи вътрешната инспекция за дейностите на чиновници на ДАИ-Пловдив. Причината за инспекцията бе скандал сред чиновниците на ДАИ и екипи на общинското дружество " Паркиране и репатриране ".

Припомняме, на 4 април паяк вдигнал личния автомобил поради погрешно прекъсване на чиновник на ДАИ. Собственикът отишъл на наказателния паркинг дружно със собствен сътрудник, с цел да си заплати санкцията, само че решил да направи инспекция на репатрака.

Констатираните нарушавания са липса на лиценз за осъществяване на публичен превоз, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница.

От Министерството на превоза изясняват, че чиновниците на ДАИ са нарушили вътрешните правила за работа в ИА „ Автомобилна администрация “.

Те самоволно са се отклонили от авансово одобрения график за работа и са почнали инспекция на репатрака на място, друго от избраното в дневния им график.

По време на инспекцията единият от чиновниците е употребявал стоп-палка с надпис „ Министерство на вътрешните работи “, вместо стоп-палка на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушаване на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на активността на отдела и работата на съответните инспектори.

Предстои дисциплинарен съвет да прегледа предоставените материали от вътрешната инспекция и да предложи следващи дейности.

Освен това погрешно е признато, че водачът на паяка прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи, защото насилственото пренасяне на паркирани в нарушаване коли не е публичен транспорт на товари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР